Topp fem stränder, på Teneriffa

Topp fem stränder, på Teneriffa


Teneriffa är en underbar ö, förutom att det är Kanarieöarnas största och natursköna ö, så är det ett paradis för solbadande turister. Här är några Spaniens allra spektakulära stränder. Här listas de fem favoriterna för oss. Varför inte leta upp dessa när du är på plats!

1. Playa de las Vistas – Barnfamiljerna första hem

En jättestrand, en av två stora stränder Los Cristianos. Just stranden Playa de Las Vistas är den mest populära stranden av alla. Sanden kommer från Sahara och vattnet är klart. Ute i havet finns vågbrytare som hindrar de stora vågorna, dessutom är det långgrunt, därav så populärt för barnfamiljer. Du kan hyra parasoll och solstol direkt på stranden, eller ta med dig en egen strandsäng. 

Läge: Ligger mellan hamnen i Los Cristianos och Playa de las Americas. 


2. Las Teresitas – Teneriffas svar på Copacabana

Denna stranden är en av de absolut vackraste stränderna på Kanarieöarna, om inte den vackraste. Gyllene sand från Sahara, vackra palmer och varm skön havsvind. Här kan man verkligen njuta i fulla drag, med många långa soldagar. Det är den bredaste stranden på ön och är stadsbornas från Santa Cruz bästa favoritstrand. Här finns också vågbrytare och är hyfsat långgrunt, så denna strand passar för barnfamiljer. 

Läge: Åk norr från Santa Cruz, ungefär sju kilometer, följ kustvägen, eller ta buss 910 från Santa Cruz. 

Köp din lägenhet av Torres & Friman. 

3. Playa de los Cristianos – Barnfamiljernas andra hem


I centrala Los Cristianos finns en trehundragfemtio meter lång strand som har kristallklart vatten och det är lungt vatten. Du kan hyra en trampbåt eller bara slappa i en solstol. Sanden kommer från Sahara och längs den bilfria strandpromenaden finns glass, fika och mat. 

Läge: Mitt i centrala Los Cristianos.

4. Playa Jardin – Svart sandstrand med stora vågor

Stranden som ofta förekommer på bilder när Teneriffas typiska svarta lavastränder ska beskrivas. Playa Jardin ligger i mysiga Puerto de la Cruz och är egentligen tre stränder. Här är det inte långt till Teides topp, så här kan du guppa i vattnet och se upp till Teides topp. På norra sidan är det betydligt mer växtlighet än på södra sidan. Denna strand är verkligen något att upplevas för surfare och duktiga simmare. I närheten finns havsvattenbassänger och pooler där barnfamiljer kan bada. 

Läge: Stranden ligger i Puerto de La Cruz.


5. Playa San Juan – Den sömniga stranden

Detta är ytterliggare en lugn lavastrand, men fin svart sand och den underbara Atlanten. Det finns vågbrytare för de stora vågorna så här trivs barnfamiljer som vill slappa på stranden. Det finns lekplats och fika, mat och glass på den trevliga strandpromenader.

Läge: Stranden ligger cirka två mil norr om Los Cristianos, kör av motorvägen om San Juan. 

Se andra tips för Teneriffa


Comments

 1. Jag gillar Teneriffas variation på stränder ���� Här har jag själv bloggat om stränder på Teneriffa: http://mariasmemoarer.com/2015/september/strander-pa-teneriffa-2.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej Maria,

   Japp, det är verkligen en fantastisk ö, med otrolig variation.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

7 tips när du köper bostad på Teneriffa!

Åtta anledningar att flytta till Teneriffa